Κύκλος σεμιναρίων με θέμα "Υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας"

Όσο πιο τραυματικές είναι οι πρώιμες παιδικές εμπειρίες, και όσο λιγότερο έχουν ξεπεραστεί οι συνέπειές τους και έχει ωριμάσει η προσωπικότητα των μελλόντων συζύγων, τόσο πιο πιθανό είναι αυτού του είδους οι ασυνείδητες αναζητήσεις να καθορίσουν καταλυτικά τη συζυγική σχέση αλλά και τη γονική λειτουργία. Το φαινόμενο αυτό, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς να στρέφουν το ενδιαφέρον προς τα παιδιά, το οποία τα εμπλέκουν, ασυνείδητα, σε ασυνείδητες επίσης διαδικασίες, ως μέσο επιλύσεως των προβλημάτων τους.

 Στον κύκλο σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη μας κατά το διάστημα ΜαρτίουΙουνίου 2019, οι εισηγητές μας παρουσίασαν την συγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού εντός της γονεϊκής σχέσης και μας ανέπτυξαν τα ψυχολογικά και αναπτυξιακά προβλήματα του νηπίου, του παιδιού και του εφήβου.

 Αναφέρθηκαν επίσης στις εκκλησιαστικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παιδιών και εφήβων καθώς και στις παραπτωματικές – αποκλίνουσες συμπεριφορές της εφηβείας.

 Το σεμινάριο παρακολούθησαν καθηγητές και δάσκαλοι από την ευρύτερη περιοχή.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι εξής:

  • Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός – Θεολόγος/Διευθυντής της Δ/νσης ποιμαντικής γάμου και οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α.

  • Δημήτριος Μηττάκος, Δρ. παιδαγωγικών/εκπαιδευτικός Π.Ε

  • Πρωτοπρ. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος/αναπληρωτής καθηγητής ανωτάτης εκκλησιαστικής ακαδημίας Αθηνών.

  • Θωμάς Ιωαννίδης, Αναπληρωτής καθηγητής θεολογίας, Θεολογική σχολή Ε.Κ.Π.Α.

  • Γεώργιος Κίσσας, Δρ. Ψυχολογίας/Ιδιώτης Ψυχολόγος

  • Χρήστος Καραγιάννης, Επικ. Καθηγητής θεολογικής σχολής Ε.Κ.Π.Α.

  • Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας/Καθηγητής Β’/μιας εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης έλαβαν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης η οποία χορηγήθηκε σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’ 1592/2010) και μοριοδοτήθηκε με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.( 4 μόρια )

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε

Ακολουθείστε

  • Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2

  • 22620 32168

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.