Ένας τόπος ανταλλαγής πολιτισμού - κουλτούρας, επικοινωνίας και κοινωνικής συνεύρεσης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χώρο υποδοχής της βιβλιοθήκης

Η βιβλιοθήκη μας πλέον, έχοντας τις πόρτες τις ανοιχτές για ελεύθερη και ισότιμη χρήση από όλα τα μέλη της κοινότητάς μας, καταφέρνει να συμβάλλει στην δια βίου σφαιρική εκπαίδευση αλλά και στην ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων παρέχοντας πρόσβαση σε όλους όχι μόνο στην συλλογή των βιβλίων της αλλά και στα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Βέβαια η μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον τόπο που τον “άνδρωσε”, δεν σταματά εδώ. Συνεχίζει να εμπλουτίζει την συλλογή του με βιβλία που ο ίδιος επιλέγει ένα – ένα, φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών της Βιβλιοθήκης, προτείνει και επικυρώνει συνεργασίες με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, παρίσταται στις εκδηλώσεις αλλά και στέκεται αρωγός στην πραγματοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η Βιβλιοθήκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θέλοντας να συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της γενέτειράς του, παραδίδει τον Σεπτέμβριο του 2015 στα Οινόφυτα, όλη την προσωπική του συλλογή βιβλίων στεγασμένη σε ένα σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο κτίριο. Σκοπός του είναι να εμπνεύσει την αγάπη για το διάβασμα και την αναζήτηση της γνώσης αλλά και να προσφέρει ένα κοινό σημείο επικοινωνίας, συνεύρεσης δυναμώνοντας έτσι τα δεσμά της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με τον τ. Πρόεδρο την Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη μας με θέμα "Εκπαίδευση για όλους στις κοινωνίες του 21ου αιώνα", από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε

Ακολουθείστε

  • Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2

  • 22620 32168

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.