Γνωρίζουμε την ιστορία και τη γλώσσα μας

Η τοπική ιστορία της Βοιωτίας αλλά και της ελληνικής γλώσσας αποτέλεσαν το αντικείμενο των εισηγήσεων του σεμιναρίου επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στις 30 Μαρτίου 2019 στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ στα Οινόφυτα.


Ειδικότερα η κα Ελένη Λιάπη, ιστορικός - φιλόλογος, παρουσίασε τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Βοιωτίας από την προϊστορία ως την κλασική περίοδο με έμφαση στον πολιτισμό των Καδμείων και Μινύων και την Θηβαϊκή Ηγεμονία . Από την πλευρά της η κα Δήμητρα Ντουλαβέρη, φιλόλογος, αναφέρθηκε στην εξελικτική πορεία της ελληνικής γλώσσας από τις πρώτες γραπτές μαρτυρίες έως την περίοδο των αρχαίων ελληνικών διαλέκτων. Η εισήγηση συνέπεσε χρονικά με την πρόταση που κατατέθηκε στην UNESCO προκειμένου να αναγνωριστεί η Ελληνική γλώσσα ως πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας!  

Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε

Ακολουθείστε

  • Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2

  • 22620 32168

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.