«Θεέ μου, πραγματικά, ξέφυγα της πορείας. Κοίτα πώς κατάντησα τη φύση που δημιούργησες για μένα..."

 

 ... Έρχεται, λοιπόν, η Εκκλησία και εύχεται για όλη την κτίση, ούτως ώστε να καταλάβει ο άνθρωπος ότι γι’ αυτόν δόθηκε, να συνειδητοποιήσει ότι όντως πρέπει να έρθει σε συναίσθηση και να ζήσει ζωή μετάνοιας, αφού όλα δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν. Μάλιστα, λένε οι Πατέρες ότι, όταν κανείς καθαρίσει τον εσωτερικό του οφθαλμό, την ψυχή του δηλαδή, τότε βλέπει τον τρόπο και τον σκοπό για τον οποίον υπάρχουν κι ότι ακόμα και σε αυτά τα μικρά πράγματα που είναι άψυχα κατοικεί η Χάρη του Θεού κι αυτή τα συντηρεί.

Ευχόμαστε, λοιπόν, να έρθει ο άνθρωπος σε φιλότιμο και να πει: «Θεέ μου, πραγματικά, ξέφυγα της πορείας. Κοίτα πώς κατάντησα τη φύση που δημιούργησες για μένα. Συγχώρησέ με!» ...

 

Απόσπασμα από το βιβλίο “Της αγάπης στίγματα. Ερμηνευτική προσέγγιση στη Θεία Λειτουργία” του Αρχιμ. π. Σιλουανού, Καθηγ. Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου.

 

Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε

Ακολουθείστε

  • Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2

  • 22620 32168

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.