Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πραγματοποιήθηκε εχθές 25 Οκτωβρίου 2023, η Επετειακή Μουσική εκδήλωση για την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 Την εκδήλωση πλαισίωσε η μικτή χορωδία της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’, η οποία συνεπήρε το κοινό με τις ερμηνείες της, και έγινε η αφορμή να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όσους έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία της πατρίδος μας.

Ο χοράρχης της χορωδίας μας, κύριος Φουντουζής Σταμάτης, μας συγκίνησε με τις ιστορικές παρεμβάσεις του. Θαυμάσαμε για ακόμη μία φορά την δύναμη και το ψυχικό σθένος αυτών που αντέταξαν το θρυλικό “ΟΧΙ”, όταν μια ολόκληρη Ευρώπη είχε σκύψει το κεφάλι.

Τέλος, οι μικροί φίλοι μας, με τα όμορφα ποιήματα τους, έγιναν η αφορμή να τονιστεί μέσα μας το χρέος μνήμης και τιμής προς όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ κυρία Αδαμαντία Ματθαίου αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους, έκλεισε την εκδήλωση προτρέποντας όλους μας να καταστήσουμε την ιστορία οδηγό για την πορεία μας προς το μέλλον, με εθνική υπερηφάνεια και με επίγνωση της ταυτότητάς μας.

 

Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε

Ακολουθείστε

  • Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2

  • 22620 32168

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.