Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και ΙΜΕ.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου υπεγράφη την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού .

Το Μνημόνιο υπεγράφη από την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη και την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο του ΙΜΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και αφορά, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων που συμβάλλουν στην θρησκευτική, εθνική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου μας, η  υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα διαφύλαξης και διάδοσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Παράδοσης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού καθώς και η διοργάνωση από κοινού συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών εκδηλώσεων και βεβαίως η δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου της Ορθοδοξίας.

«Σήμερα, κάτω από τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, άρχισε μία συνεργασία των δύο ιδρυμάτων προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη και εν γένει τον πολιτισμό» δήλωσε η κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη υπογραμμίζοντας πως «τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσουμε θα επικεντρωθούν στον τομέα της διαφύλαξης και διάδοσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Παράδοσης και της Ιστορίας της Ορθοδοξίας ανά τους αιώνες.

Για τον σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων θα χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία ώστε το κοινό να μπορέσει να τα προσεγγίσει άμεσα και διαδραστικά».

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου απο την πλευρά της, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εν λόγω συνεργασία και αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις και στην δημιουργία του ψηφιακού Μουσείου Ορθοδοξίας, το οποίο θα διατεθεί σε όλους τους μαθητές δωρεάν.

«Είναι μία ευκαιρία το κοινό να έρθει σε επαφή με την Ορθοδοξία και την προσφορά της στην ιστορία του Ελληνισμού» επεσήμανε η κ. Εφραίμογλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Δραστηριότητες

Ανακαλύψτε

Ακολουθείστε

  • Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2

  • 22620 32168

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.